https://medicaleduc.com/2021/08/12/populara-lop-och-promenadband/

Promenadband – även        https://bereader.se/      kallat gåband – är den lättaste typen av motionsband och ett mer ekonomiskt alternativ until det betydligt dyrare löpbandet. Som namnet antyder är promenadbandet främst avsett för att promeneras på och är alltså inte konstruerat för löpning. Detta gör att promenadbandet inte behöver vara lika robust och högpresterande som löpbandet, vilket gör det billigare att tillverka. Något som gör det until ett attraktivt alternativ för många motionärer som främst avser att motionera gåendes. Trots sin lätta konstruktion har motordrivna motionsband ofta ändå tillräckligt kraftfulla motorer för att driva bandet i jogginghastigheter. Bara för att ett motionsband kan drivas i jogginghastighet är det däremot inte nödvändigtvis konstruerat för att klara den påfrestning som kontinuerligt jogging innebär. Likt löpning innebär ju jogging att guy i praktiken hela tiden hoppar på motionsbandet. Förutom en mer strong ram kräver detta även bättre dämpning, för att skona såväl gåband som användare. Annars överbelastas leder och knän onödigt mycket och motionsbandets livslängd minskar avsevärt. Dessutom krävs det en större bandyta ju högre hastighet man motionerar i, för att motionerandet ska kännas avslappnat. Ju snabbare guy rör sig, desto svårare blir det nämligen att kontrollera var guy sätter ner fötterna.

Löpband eller promenadband?
Det bekvämaste motionsbandet att promenera såväl som jogga på är naturligtvis ett rejält tilltaget löpband. Har guy utrymme och budget för att köpa ett löpband är detta därför ett utmärkt alternativ, även för promenerande motionärer. Men likt de flesta pendlare inte kör en sportbil until jobbet, nöjer sig de flesta motionärer med ett gåband för sina hemma-promenader. Planerar guy däremot att löpa snarare än att gå på sitt motionsband så kan man – förutsatt att man har råd – med fördel istället köpa ett löpband. Värt att veta är att långa och tunga personer normalt kräver större och rejälare löpband än mindre och lättare. Är guy mycket lång är risken större att uppleva promenadbandets begränsade gångyta som alltför liten. Är guy tung är det främst promenadbandets begränsade stötdämpning som kan upplevas otillräcklig. Detta gäller inte minst överviktiga personer med känsliga leder. Denna kategori motionärer har många gånger bättre utbyte av en crosstrainer, som ger lika god fettförbränning (eller bättre!) än ett promenadband, samtidigt som den skonar leder och knän. Du kan läsa vårt stora check av crosstrainers här.

0 five five 1
Master Fitness T20
— BÄST I TEST PROMENADBAND-GÅBAND
Svårslagen kombination av prestanda och funktionalitet till ett överkomligt pris
Prisklass: Mellanklassval Hastighet: zero-16 km/h Antal träningsprogram: 25 st Lutning: 0-15 % Motoreffekt: 2 hk Längd: 162 cm Bredd: 75 cm Höjd: 132 cm Löpyta (L): one hundred thirty cm Löpyta (B): 45 cm Maskinvikt: 67 kg Maximal användarvikt: a hundred and twenty kg Hopfällbar: Ja Display: yp: Bakgrundsbelyst LCD Färg: Blå (Monokrom) Storlek: 5 tum Ljudnivå: Medel Högsta uppmätta: 70 dB Transporthjul: 2 st Garanti: 2 år Bruksanvisning: PDF

Master Fitness T20 – BÄST I TEST PROMENADBAND-GÅBAND

Master Fitness T20 kan prestandamässigt kategoriseras som ett budgetlöpband, guys är just nu så prispressat att det inte kostar mer än ett finare gåband. Därför utnämner vi det until bäst i take a look at. T20 har en mycket stark motor som inte bara klarar promenader och walking, utan även löpning. Promenadytan är fullgod och stor nog att jogga på. Byggkvaliteten är betydligt högre än genomsnittet för promenadband. Något den höga maskinvikten vittnar om. T20 är lätt att flytta, fälla ut och ihop. Däremot är det för stort för att få plats beneath sängen.

Träningsdatorn har en mängd förprogrammerade träningsprogram att välja mellan. Samtidigt är det ytterst enkelt att köra igång bandet med snabbstart-funktionen. Kontrollpanelens layout är något förvirrad, men då den är så simpel förblir den ändå begriplig. Förutom tydlig start- och stopp-knapp så har kontrollpanelen även en hylla för surfplatta samt praktiska snabbknappar för både hastighet och lutning. T20 har pulsmätning som snabbt registrerar pulsen, guys tyvärr haltar dess tillförlitlighet. Sidohandtagen kunde varit längre, för de som vill stödja sig på dem underneath gång. Två välplacerade flaskhållare är praktiska att ha på svettiga bypass. T20 är drygt en tusenlapp dyrare än det genomsnittliga promenadbandet, guys för den som har råd ger den extra pengen väldigt mycket behållning.

Oslagbart prisvärde, kraftfull motor, justerbar lutning, hög maxhastighet
Relativt utrymmeskrävande, otillförlitlig pulsmätning, korta sidohandtag
Betyg 1/five Betyg 2/five Betyg 3/five Betyg four/five Betyg five/5
five av 5

Bästa pris hos:

Fri frakt vid köp över 800 kr
0 5 4 1
Viking Sport 102
— BÄSTA BILLIGA PROMENADBAND-GÅBAND
Prisvärd testvinnare som även klarar lättare going for walks
Prisklass: Budget Maxhastiget: eight kmh Antal träningsprogram: 3 st Motoreffekt: Maximal: zero,75 hk Längd: 122 cm Bredd: seventy five cm Höjd: 45 cm Löpyta (L): ninety eight cm Löpyta (B): 36 cm Maskinvikt: 22 kg Maximal användarvikt: a hundred and fifty kg Hopfällbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 3 år

Viking Sport 102 – BÄSTA BILLIGA PROMENADBAND-GÅBAND

Viking Sport är ett prisvärt promenadband i budgetklassen och utnämns until bästa budgetval. Både träningsdator och show är mycket enkla, guys samtidigt lätta att använda när man väl lärt sig hur de fungerar, trots att display-fronten har spansk text. Motorn är genomsnittlig och ger en maxhastighet i joggingtempo. Trots detta är Viking Sport 102 mindre lämpat för strolling på grund av dess begränsade löpyta och dämpning.

Promenadbandet är oväntat stabilt med tanke på sin låga vikt och maxanvändarvikten är väldigt hög för att vara ett promenadband. Viking Sport är perfekt för den som precis börjat träna och mest går, men som vill börja jogga när konditionen förbättrats. Att den hopfälld får plats below sängen är också ett definitivt plus.

Bra pris, strong, finjustering av hastigheten, får plats underneath sängen
Något ointuitivt display, tunn manual
Betyg 1/five Betyg 2/five Betyg three/5 Betyg four/five Betyg five/five
4 av 5

SLUT I LAGER: På grund av Coronakrisen är Viking Sport 102 slut i lager i hela Europa. Ett intressant alternativ är Christopeit Sport CS 2 hundred som ligger i samma klass, både kvalitets- och funktionsmässigt. Den har dock några fördelar, expempelvis en starkare motor och hela sixteen träningsprogram. Produkten var dock inte lanserad när vi utförde vårt test. Finns i lager hos Sporttema.Se.

Zero five 4.5 1
JTC 55 T
Prispressat promenadband med justerbar lutning, stark motor och bra träningsdator
Prisklass: Mellomklasse Maxhastiget: 12 kmh Antal träningsprogram: three st Motoreffekt: Maximal: 1,2 hk Längd: 152 cm Bredd: 72,5 cm Höjd: 126 cm Gåyta (L): a hundred and twenty cm Gåyta (B): forty cm Maskinvikt: fifty four kg Maximal användarvikt: a hundred and twenty Storlek: three,9 tum Transporthjul: Ja Garanti: three år

JTC 55 T

55T är ett ovanligt robust och stabilt promenadband med en ram som även klarar tunga motionärer. Även dämpningen imponerar, vilket inte bara gör det skönare att gå på bandet, utan även skonar leder och knän. Båda dessa styrkor kan få andra gåband skryta med. Kontrollpanelen är av enklare typ, vilket är regel bland promenadband. Uppskattade är därför de tre praktiska snabbvalsknapparna med vilka man raskt kommer igång med ett knapptryck. Displayen är liten, guys samtidigt tillräckligt stor för att man ska kunna läsa av den medan guy går på bandet. Träningsdatorn är simpel med väldigt enkla menyer som gör det lätt att komma igång. Motorn är mycket kraftig för ett promenadband och accelererar upp bandet till rena löphastigheter. Tillsammans med den likvärdigt gedigna ramen medför detta en relativt hög maskinvikt.

Detta gör 55T större och tyngre än det genomsnittliga gåbandet och därmed svårare att få plats med underneath sängen. Samtidigt har 55T transporthjul och är lätt att fälla ihop, vilket gör det smidigt att ställa undan när det inte används. 55T har justerbar lutning som dock måste ställas in manuellt. Något som minskar dess praktiska användbarhet.

Mycket prispressat, sturdy & stabilt, lättförstådd träningsdator, kraftfull motor, justerbar lutning
Svår att få plats med beneath sängen, manuell justering av lutningen
Betyg 1/5 Betyg 2/5 Betyg 3/5 Betyg four/five Betyg 5/5Betyg 4.Five/5
four.5 av 5

Bästa pris hos:

Fri frakt
zero five 4 1
4. InSPORTline Sangar
Kompakt gåband med stark motor och utmärkta garantivillkor
Hastighet: 1-12 km/h Antal träningsprogram: 10 st Lutning: 2 manuella nivåer Motoreffekt: 1.75 hk Längd: a hundred thirty cm Bredd: sixty eight cm Höjd: one hundred twenty cm Löpyta (L): 120 cm Löpyta (B): forty cm Maskinvikt: forty nine kg Maximal användarvikt: a hundred kg Hopfällbar: Ja Storlek: 2,75 tum Ljudnivå: Medel Högsta uppmätta: 70 dB Transporthjul: 2 st Garanti: five år Bruksanvisning: PDF

inSPORTline Sangar

InSPORTline Sangar går below kategorin promenadband och våra tester visar att den också går att jogga på. Den har för sin storlek en förhållandevis kraftfull motor, vilket leder until att bandet, trots hög belastning, rullar utan att slira och det känns stabilt under hela träningspasset. För att ha en maximal användarvikt på bara one hundred kg så är dämpningen bra, vilket är ett viktigt attribut för att undvika skador. InSPORTline Sangar kan ställas in i två olika lutningar och det är en inställning guy behöver göra manuellt när gåbandet står stilla.

Gåytan är liten guys känns trots det riktigt stabilt vid användning. Detta mycket tack vare den starka motorn och en strong konstruktion som kompenserar den mindre storleken på ett fint sätt. Bandet fälls enkelt ihop och med de funktionella transporthjulen rullar guy snabbt iväg det till önskad plats. Vissa gåband kan förvaras below sängen vilket kan vara en stor fördel om guy har ett begränsat utrymme, tyvärr gäller inte detta Sangar då själva gå-delen måste fällas upp. Detta gör bandet mera otympligt.

Modellen har en trevlig display och träningsdatorn är helt adequate för att vara ett gåband. Det är enkelt att komma igång med träningen och det är ett plus att det finns knappar för justering av hastighet i handtagen. Den bakgrundsbelysta displayen visar den viktigaste träningsinformationen och trots att displayen är i minsta laget får användaren en tillräcklig överblick. Tyvärr saknas hylla för surfplatta. InSPORTline Sangar erbjuder en stark motor i kombination med en slimmad konstruktion. Den passar dig som letar efter ett funktionellt och prisvärt gåband med bra garantivillkor.

Kraftfull motor, bra garanti
Ingen hylla för surfplatta, liten display
Betyg 1/5 Betyg 2/five Betyg three/5 Betyg 4/5 Betyg 5/five
4 av 5

zero five 3.Five 1
5. Casall Easy Run T1.1
Prisklass: Premium Hastighet: 0,8-14 km/h Antal träningsprogram: 6 st Lutning: 2 manuella nivåer Motoreffekt: 2 hk Längd: one hundred sixty cm Bredd: 72 cm Höjd: 117 cm Löpyta (L): one hundred twenty cm Löpyta (B): forty cm Maskinvikt: fifty one Färg: Blå (Monokrom) 4 st Garanti: 1 år Bruksanvisning: PDF

Casall Easy Run T1.1

Casall Easy Run T1.1 är ett joggingband, det vill säga ett promenadband som tål att joggas på. För detta är Easy Run T1.1 väl rustat på flera sätt. Den har en för ändamålet mycket kraftfull motor, vilket leder till mindre belastning och därmed mindre slitage. I synnerhet underneath långa träningspass och vid bruk av tyngre användare. Dämpningen är utmärkt för ett joggingband, vilket skonar knän och leder. Ovanligt för ett gåband så kan man ställa in lutningen på Easy Run T1.1. Detta måste emellertid ske manuellt när bandet står nevertheless och det finns bara två lägen att välja mellan.

Byggkvaliteten är god och ramen är synnerligen stabil för ett promenadband. En effekt av den gedigna konstruktionen är en hög maskinvikt. Easy Run T1.1 är emellertid fortfarande lätt att flytta. Dels då motionsbandet är lätt att fälla ihop, dels då det har fyra transporthjul. Det är däremot mer utrymmeskrävande än andra gåband och kan därför vara svårt att få plats med beneath sängen. Träningsdatorn är av enklare typ och det är tydligt att den inte är avsedd för avancerade träningspass. Displayen hade emellertid gärna fått vara större. Konsolen saknar tyvärr en hylla att placera läsplattor på. Vi hade också gärna sett någon typ av flaskhållare.

Mycket kraftfull motor, hög byggkvalitet, föredömlig dämpning
Liten display, ingen hylla för surfplatta, ingen flashållare
Betyg 1/5 Betyg 2/five Betyg three/five Betyg four/5Betyg 3.5/five Betyg 5/five
three.5 av five

Testvinnare – Promenadband-Gåband
Guld
Master Fitness T20
– BÄST I TEST PROMENADBAND-GÅBAND
Silver
Viking Sport 102
– BÄSTA BILLIGA PROMENADBAND-GÅBAND
Brons
JTC 55 T
4.
InSPORTline Sangar
5.
Casall Easy Run T1.1
Så gjorde vi testet
Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. Vårt testteam består av såväl elitidrottare som vardagsmotionärer och tillsammans har de utvärderat över hundra träningsmaskiner. De viktigaste modellerna behåller vi för långtidstest, i många fall i flera år, och lägger kontinuerligt until uppdateringar i recensionerna.

I vår bedömning har vi fokuserat på följande områden:

Användarvänlighet: Hur lättanvänd är träningsdatorn? Är displayen tillräckligt stor och tydlig? Finns det snabbknappar och i så fall var? Är promenadbandet lätt att flytta och stuva undan? Hur tydlig är bruksanvisningen?

Kvalitet och layout: Hur välkonstruerat är promenadbandet? Hur stora påfrestningar och hur mycket slitage bör konstruktionen tåla? Hur bra dämpning har promenadbandet? Hur tillförlitlig är mätningen av puls, kaloriförbränning and so on.? Vilka garantier gäller?

Funktionalitet: Finns det hyllplan för surfplatta? Stöder det trådlöst pulsbälte? Kan guy justera lutningen? Hur många transporthjul finns det?

Prestanda: Hur kraftfull är motorn? Hur hög är den maximala användarvikten? Hur stor är löpytan? Hur hög är maxhastigheten och maxlutningen?

Vi har betygsatt promenadbanden efter deras prisvärde, d.V.S. Hur bra de är på respektive område i relation till sin prislapp. En dyr produkt har således högre förväntningar än en billigare och tvärtom.

Läs även våra andra tester om träningsmaskiner:

Crosstrainer

Löpband

Motionscykel

Spinningcykel

Roddmaskin

Multigym

Fler tester för promenaden med barn

Löparskor

Barnvagn

Duovagn

Syskonvagn

Bärsjal

Liknande tester
RoddmaskinRoddmaskin bast i testRoddmaskin bast i check
28 Roddmaskiner testade
Concept2 Modell D2
Bäst i check 2021
Concept2 Modell D
SpinningcykelSpinningcykel Bast i testSpinningcykel Bast i test
22 Spinningcyklar testade
Sole Fitness SB701
Bäst i check 2021
Sole Fitness SB700
CrosstrainerCrosstrainer Bast i testCrosstrainer Bast i test
41 Crosstrainers testade
XTERRA FS3.9E
Bäst i take a look at 2021
Xterra Fitness FS3.9E
LöpbandLopband bast i testLopband bast i check
39 Löpband testade
Sole Fitness F63 1
Bäst i test 2021
Sole Fitness F63
MotionscykelMotionscykel bast i testMotionscykel bast i test
28 Motionscyklar testade
Masterfit TP200
Bäst i check 2021
Masterfit TP200
MultigymMultigym bast i testMultigym bast i take a look at
13 Multigym testade
Finnlo Multigym Bio Force Sport
Bäst i check 2021
Finnlo Bio Force

 

Dela testet

6
Cookies Copyright Om våra tester Kontakta oss
Bäst i test
Bäst i test – Testat i verkligheten. Copyright 1999-2021 PriceRunner Sweden AB

Leave a comment

Your email address will not be published.